Divadlo Continuo: loď komediantů putuje po Rusku

Divadlo Continuo znají u nás milovníci pouličních produkcí a Site specific projektů. Na červen připravuje premiéru Života v peří pod cirkusovým šapitó. Květen není ale pro Continuo jen zkoušením nové inscenace. Soubor putuje po světě.

Po velkém úspěchu Mortyátru v polské Gliwici se v těchto dnech divadelníci plaví s dalšími českými umělci (Čechomor, Kale, Jiří David, Markéta Mazancová, Jiřina Šiklová, Dana Kyndrová atd.) na Lodi komediantů mezi Moskvou a Sankt Petěrburkem.

Loď vpluje do petrohradského jubilea

Loď zakončí pouť právě v Petrohradu, kde se stane součástí oficiálních slavností třístého výročí založení města. V jihočeských Malovicích, kde Continuo sídlí, zatím výtvarnice a scénografka Helena Štouračová dokončuje výtvarné řešení Života v peří včetně úprav modročerveného cirkusového stanu.

Život v peří bude pokračováním dramaturgické koncepce divadla, proměňují se ale inscenační postupy. Představuje produkci, která je spojením snové výtvarné poetiky s fyzickým pohybovým divadlem, akrobatickými akcemi a technikami moderního cirkusu.

První představení Života v peří se uskuteční v Chebu 14. června. Následují dvě pražská vystoupení 16. a 17. června a pak Divadlo Continuo zavítá na festival Divadlo evropských regionů v Hradci Králové, kde vystoupí 22., 23., 28. a 29. června.

JIŘÍ P. KŘÍŽ

obsah | kultura - kultúra