Chudík sa po dlhšej dobe objavil na verejnosti, prevzal si cenu Igric

Herec Ladislav Chudík sa vo štvrtok po 11 mesiacoch od operácie prvýkrát objavil na verejnosti. Spolu s manželkou Alenou si prišiel prevziať cenu Igric za celoživotné dielo a za výnimočný tvorivý herecký vklad do slovenskej filmovej a televíznej tvorby.

"Stále chodím do nemocnice a liečim sa. Som doma a som práceneschopný," povedal krátko po prevzatí ocenenia jeden z najznámejších slovenských hercov, ktorého prítomní v bratislavskom kine Tatra privítali potleskom a standing ovations. Majster Chudík si po cenu na pódium prišiel sám a pri niekoľkominútovej ďakovačke si zaspomínal aj na herecké začiatky. Na tvári sa mu viackrát zjavil úsmev a bolo vidno, že je medzi kolegami z filmárskej brandže rád.

"Teraz som po prvý raz vypustený von. Od operácie som nebol v kine, ani divadle. Ležím v posteli, čítam si, robím pokusy s prechádzkami v byte a snažím sa zlepšiť," opísal svoj súčasný život Chudík a dodal: "Renesancia človeka či možného herca sa mi stráca stále viac."

Knieža slovenského herectva Ladislav Chudík, ktorý stvárnil 430 postáv vo filme i v divadle, oslávi v sobotu 82. narodeniny. "Keď ma operovali jedenásťkrát predtým, to som bol mladý. Vtedy človek naskočí do normálneho žitia a aj telo mu pomôže, ale tá staroba... To nebude bohvieaká oslava," uzavrel tichým, ale nezmeneným hlasom legendárny Chudík.

TASR

obsah | kultura - kultúra