Třinečtí železáři uhasili díky firmě poslední cigaretu

Třinecké železárny nabídly svým zaměstnancům ojedinělou ozdravnou kúru. Kdo chce, může se přihlásit do bezplatného šestitýdenního kurzu odvykání kouření. První protikuřácký kurz absolvovalo počátkem června 40 zaměstnanců železáren.

"Motivací pro pracovníky, kteří úspěšně absolvovali bezplatný kurz a díky této terapii budou kuřácky abstinovat do konce letošního roku, bude pobyt v lázních, který obdrží zdarma v příštím roce," doplnil generální ředitel Třineckých železáren Jiří Cienciala.

Dodal, že kurz pro odvykání kouření Třinecké železárny zavedly v rámci prohlubování preventivní péče o zdraví zaměstnanců. Firma zaměstnává přes 5000 lidí a podle Ciencialy má v plánu v protikuřáckých kurzech pokračovat. Kurz pro závislé na nikotinu pro třinecké hutníky vedla terapeutka Anna Šnajdrová. "Třinecké železárny jsou první firma, která nás požádala o takovýto způsob skupinové terapie pro své zaměstnance. Je to vlastně pilotní projekt, s tak velkou skupinou jsem prozatím nepracovala," přiznala terapeutka.

Účastníci kurzu se scházeli jednou týdně a zájemci například dostávali zdarma náhradní nikotinovou terapii, aby překlenuli obtížné období a omezili abstinenční příznaky.

ČTK

obsah | Česká republika