Let bitevním vrtulníkem a jízdu tankem vyhrála žena

Unikátní a v Česku zatím nevídaná soutěž o let bitevním vrtulníkem a jízdu armádním tankem má svého vítěze. Do boje o jedinečnou možnost zažít na vlastní kůži pocity elitních vojáků se přihlásilo přes čtyři tisíce lidí. Soutěž "Vojenský adrenalin 2006" pořádalo Sdružení Jagello 2000 a iDNES.cz ve spolupráci s Armádou ČR, ministerstvem zahraničních věcí a společností Auto Heller.

Stačilo se jen zaregistrovat a odpovědět správně na deset jednoduchých soutěžních otázek. Do soutěže se přihlásilo 4445 čtenářů. Na desítku otázek pak správně odpovědělo 1994 účastníků, kteří postupili do slosování o hlavní cenu. Ta zahrnuje let bitevním vrtulníkem Mi-35, jízdu tankem T-72M4 CZ a propagační materiály Tygří letky a akrobatické skupiny The Red Arrows.

Výherkyní se stala osmačtyřicetiletá Olga Štajnrtová z Prahy 6. "Jsem strašně ráda. Když jsem se to dozvěděla, skákala jsem dva metry vysoko," řekla v reakci na výhru Štajnrtová. Otázky soutěže jí příliš těžké nepřipadaly.

Ačkoli pracuje v biologické laboratoři, k létání nemá daleko. "Zajímám se o létání na ultralehkých letadlech. Let v bitevním vrtulníku si ale představuji trochu dobrodružněji a napínavěji," uvedla.

Součásti ceny pro vítěze jsou i VIP pozvánka pro dvě osoby na Den NATO v Ostravě 2006, účast na neformální VIP večeři na Stodolní ulici v Ostravě, ubytování ve čtyřhvězdičkovém hotelu Imperial a bezplatná doprava z domova a zpět luxusní limuzínou Audi A6.

Výherce si výhru "vybere" v rámci Dne NATO v Ostravě v sobotu 16. září na letišti Ostrava-Mošnov. Organizátoři opět zajistili celou škálu toho nejlepšího, čím disponuje Česká republika a její spojenci v oblasti bezpečnosti.

NATOAKTUAL.CZ

obsah | Česká republika