Nejbohatší češka přijela do Prahy

Nejbohatší Češka a jedna z nejznámějších Američanek, Ivana Trumpová, se na pět dnů vrátila do Prahy. Do své rodné země, ze které odešla v šedesátých letech jako lyžařská reprezentantka, přijela po dlouhých osmi letech.

Když včera přicházela na přehlídkové molo v pražském Kongresovém centru, sklidila bouřlivý potlesk. Tleskala jí i manželka exprezidenta Dagmar Havlová, která seděla vedle matky Ivany Trumpové. Ta jako správná maminka, zvědavá na svoji dceru, přišla do sálu velmi brzy. Okamžitě ji obklopili bodyguardi a odháněli každého, kdo se k ní chtěl přiblížit.

V Praze se blonďatá milionářka objevila jako prezidentka poroty, která hledala nejpůvabnější tvář módní značky návrháře Osmanyho Laffity. Vedle ní stál Karel Šíp, moderátor večera, který ani tentokrát neztratil obvyklou ironii, s níž se strefuje v televizi do svých hostů.

"Mnoho žen považuje váš příběh za téměř pohádkový. Co byste jim vzkázala?" zeptal se Trumpové. "Hledat milionáře v Americe není jednoduché. Oni nejsou blbí. Měla jsem svůj styl, kterým jsem zaujala," odpověděla sice česky, ale do vět se jí pletla anglická slovíčka. Největší napětí bylo možné v její tváři spatřit ve chvíli, kdy na pódiu tancoval její třiatřicetiletý přítel, Ital Rossano Rubicondi.

Šance přiblížit se k ženě, která zbohatla díky sňatku s americkým mediálním magnátem Donaldem Trumpem, byla nulová. Pečlivě hlídaná se pohybovala pouze ve společnosti svých přátel, které už v neděli pozvala na pražský Žofín. I včera si někteří o tomto setkání vyprávěli, zejména o chvíli, kdy požádala zpěvačku Evu Pilarovou o oblíbený Montyho čardáš.

"Také si s cimbálovkou prozpěvovala moravské lidovky," prozradil jeden z třiceti hostů.

RADEK BARTONÍČEK

obsah | Česká republika