Na teplická Stínadla zamíří hollywoodští filmaři

Teplický stadion Na Stínadlech bude o příštím víkendu dějištěm finále fotbalového mistrovství světa. O zlato se utkají týmy Francie a Číny, ale do finále je neposlaly výsledky, ale scénář filmu Zrození Růžového pantera. Pro jednu z epizod volného pokračování příběhů inspektora Clouseaua si hollywoodský režisér Sean Levy vybral stadion v Teplicích.

"Stínadla jsou pěkný stadion s atraktivním vzhledem a bez atletické dráhy," vysvětlil na klubových internetových stránkách volbu Jan Ondrovčák ze společnosti Filmmakers, která vybírala prostředí pro americkou produkci. Stínadla sice splňují přísná kritéria UEFA, ale aby byla kulisa finále světového šampionátu dokonalá, dostanou na tři natáčecí dny další vylepšení. "Na tribunách už natahují koberce, dokonce tady nainstalují obří obrazovku. Škoda, že nám ji nenechají. Ale prý je tak drahá, že tvoří značnou část rozpočtu filmu," řekl ČTK ředitel klubu František Hrdlička.

Přijede Steve Martin i Jean Reno?

Do francouzských a čínských dresů se prý oblečou fotbalisté z krajského přeboru z okolních klubů. Ani asijské typy prý v Teplicích není těžké sehnat, ostatně Stínadla bývají často dějištěm vietnamské burzy. V hledišti zasedne na deset tisíc komparzistů a zájem je obrovský. Před stadionem se už teď táhnou dlouhé fronty fanoušků, kteří si mohou zahrát ve filmu a ještě dostat šest set korun denně.

Filmový štáb je momentálně v Paříži, ale v závěru příštího týdne se přesune do Teplic, pravděpodobně i se svou největší hvězdou, jíž je americký komik a dlouholetý moderátor ceremoniálu předávání Oskarů Steve Martin, který v titulní roli nahradil už dávno zesnulého Petera Sellerse. Další postavy ztvárnily majitelka pěti cen Grammy Beyonce Knowlesová a francouzský herec Jean Reno.

SPORT.CZ

obsah | Česká republika