ČRo chystá projekt o zvířatech

Český rozhlas chystá multimediální projekt o zvířatech, který by se měl pohybovat na rozhraní dokumentu a reality show. ČRo si nechal již zaregistrovat ochrannou značku "Domov", což by zřejmě mohl být název celého projektu. "Zapsání logotypu je součástí utajovaného konceptu, jehož nedílnou součástí je interaktivita," sdělil mluvčí ČRo Ladislav Pavlík.

Projekt, na kterém se bude podílet i Česká televize, by měl být zaměřen na poznávání života zvířat. Rozhlas tak chce navázat na své předchozí projekty, kdy například sledoval a v rámci Nové odysey stále sleduje cesty čápů z jejich letních sídel do zimovišť a zpět.

Podle Lidových novin by součástí projektu měly být i webové kamery, které by sledovaly život goril v pražské zoo. Šéfredaktor multimediálních projektů ČRo Miroslav Bobek řekl, že v zoo se bude odehrávat významná část projektu. Umožní podle něj sledovat nejen jeden druh zvířat, ale jeho součástí budou i interaktivní prvky.

"Zapojit či vyjadřovat by se mohli i diváci," řekl Bobek. Projekt by podle něj mohl trvat v řádu měsíců. Bližší informace včetně termínu zahájení hodlá ČRo sdělit na chystané tiskové konferenci. Podle Lidových novin by projekt mohl odstartovat v listopadu.

"ČT se projektu sledování goril v pražské zoologické zahradě zúčastní pouze zpravodajsky," sdělil mluvčí ČT Martin Krafl. Televize podle něj odvysílá reportáže o celém projektu ve zpravodajství na ČT1 a ČT24 a bude se mu věnovat i v pořadech Dobré ráno a Regiony ČT24.

ČTK

obsah | Česká republika