Na přehradě staví novou loď

Nová loď vzniká na Brněnské přehradě. K vytvoření více než dvacet metrů dlouhého plavidla slouží torza dvou jiných parníků brněnského dopravního podniku, která plula pod názvy Mír a Brno. Práce přitom doprovázejí přísná bezpečnostní opatření - obvykle vstřícný dopravní podnik po jejich dobu zakázal vstup do loděnice.

"V hangáru se brousí, rozbrušuje, svařuje," vysvětluje mluvčí podniku Hana Pohanová důvod, proč jediné snímky, které se dostanou na veřejnost, jsou ty, které poskytl přímo jejich podnik.

Všechny lodě na Brněnské přehradě vznikaly před půl stoletím přímo v dílnách dopravního podniku, k pracím za dva miliony korun si ale tentokrát firma přizvala i externí poradce. Lví podíl na podobě nového plavidla ale budou mít kapitáni, kteří vždy na zimu svlékají uniformy a starají se v docích o flotilu. Nyní opravují původní trup Brna a připravují horní část budoucího plavidla upravenou z Míru.

Spojení udělá tečku za více než padesátiletou historií Brna a Míru. Torzo Míru bylo třináct let nevyužité na břehu a loď Brno, upravená v roce 1989 na salonní s malou kapacitou, měla minimální využití, zatímco ostatních pět lodí nedostačuje. Jen vloni převezly dohromady na 180 tisíc lidí.

Otázkou zůstává, jaký nové plavidlo ponese název. Pravděpodobné je, že mu zůstane jméno Brno, definitivně o tom ale zřejmě rozhodnou představitelé města. "Před sto lety se dávaly v Brně tramvajím jména manželek radních," zažertoval náměstek primátora Jan Holík s tím, že verdikt ještě nepadl.

LIDOVÉ NOVINY

obsah | Česká republika