Cenu pro nejlepší banku získala Česká spořitelna

Nejlepší bankou v České republice je Česká spořitelna, která po dvou letech znovu obhájila vítězství v soutěži Banka roku. Na druhé místo spořitelna sesadila Komerční banku, která ocenění přebírala v posledních dvou ročnících.Třetí příčku obsadila ČSOB.

Titul Bankéř roku 2006 získal stejně jako v loňském roce generální ředitel České spořitelny Jack Stack. Šedesátiletému Stackovi, který převzal řízení spořitelny po její privatizaci do rukou rakouské Erste, vyprší příští rok smlouva. Již na začátku letošního roku naznačil, že se o další mandát ucházet nebude a příští rok v létě se odstěhuje zpět do New Yorku.

Česká spořitelna byla zvolena také nejdůvěryhodnější bankou roku. V této kategorii rozhodovala veřejnost, prostřednictvím SMS a internetu hlasovalo celkem 24.585 lidí. Na druhém místě se umístila eBanka, kterou v úterý plně převzala rakouská Raiffeisen International Bank Holding, a třetí pak byla GE Money Bank.

Raiffeisenbank je podle výsledků hlasování nejdynamičtější bankou letošního roku. Kritérii jsou v této kategorii soustavné inovace produktů a zlepšování služeb klientům, uvedl Doughal Burnham ze společnosti Ernst & Young, která je tradičním partnerem této kategorie.

Nejlepší hypotéku měla Česká spořitelna, která se svým produktem ČS Hypotéka za sebou nechala GE Money Bank a Hypoteční banku. Nejlepší účet roku 2006 je podle výsledků Osobní účet eBanky.

Pojišťovnou roku je Česká pojišťovna následovaná Kooperativou a Allianz pojišťovnou. Nejlepší životní pojištění podle odborníků nabízí Nationale-Nederlanden životní pojišťovna, a to produktem Investor Plus.

Penzijním fondem tohoto roku byl zvolen Penzijní fond České pojišťovny. Stavební spořitelnou roku je Modrá pyramida, jejímž stoprocentním vlastníkem se letos stala Komerční banka. Podobné soutěže jsou ve světě běžné a poměrně prestižní. Nad oceněním MasterCard Banka roku 2006 převzala záštitu ministerstva financí a pro místní rozvoj.

Cílem ocenění je ohodnotit kvalitu služeb a produktů bankovních domů, stavebních spořitelen a penzijních fondů působících na českém trhu.

ČTK

obsah | Česká republika