Molnár povedie 1. FC Slovácko

Noví majitelia futbalového klubu 1. FC Slovácko vymenili trénera. Namiesto Karla Jarolíma povedie prvoligové mužstvo v jarnej časti sezóny slovenský kouč Ladislav Molnár. Informovali o tom niektoré česká médiá.

Podľa zdrojov z klubu bude vedenie Slovácka rokovať dnes predpoludním. Molnár však už novinárom potvrdil, že 3. januára nastupuje v Uherskom Hradišti ako hlavný tréner. "Ponuku som dostal pred dvoma týždňami a minulý týždeň sme sa dohodli. Už to len treba technicky dotiahnuť," povedal Molnár, ktorý by mal podpísať zmluvu na rok a pol.

Tréner, ktorého v novembri vystriedal na lavičke Banskej Bystrice český kouč Václav Daněk, sa na novú prácu teší. "Slovácko je pre mňa výzvou, má dobrý káder. Česká liga má svoju kvalitu, nie je ľahké sa sem ako tréner dostať," vyhlásil Molnár.

Slovácko je po 16 kolách prvej ligy na siedmom mieste tabuľky. Po odrátaní 12 bodov za korupciu však bude na jar bojovať len o záchranu. "Hra je krásna, ale bodov máme málo," citoval denník Sport nového predsedu predstavenstva Jana Řezníka.

"Nechcem, aby tento klub šiel v prvom kole budúceho ročníka súťaže do Prachatíc," povedal športový riaditeľ Slovácka Rudolf Baránek.

Jarolím prevzal vtedajší 1. FC Synot vlani v auguste. "Noví majitelia majú právo si zvoliť trénerov, akých chcú. Ak ma odvolajú, nič nenarobím, bude ma len mrzieť, že nedokončím načatú prácu," povedal Sportu Jarolím, deviaty odvolaný kouč v tomto ligovom ročníku v Česku.

Slovácko zmenilo majiteľa minulý týždeň. Holding Synot predal prvoligový klub spoločnosti Fotbal Invest Group, ktorú špeciálne pre tento účel založila skupina podnikateľov.

Pre bývalého reprezentačného brankára Molnára bude Slovácko už siedmou trénerskou štáciou v kariére. Predtým pôsobil v 1. FC Košice, Spartaku Trnava, Kobe Senec, Petrocheme Dubová, Dózse Újpest a Dukle Banská Bystrica. Ladislav Molnár počas hráčskej kariéry vystriedal dresy Dukly Praha (1980-1982), Plastiky Nitra (1982-1988), ZVL Žilina (1988-1989), Interu Bratislava (1989-1994), Slovanu Bratislava (1994-1996) a 1. FC Košice (1996/1998). V drese bývalej československej reprezentácie stihol do roku 1993 odchytať jeden zápas, ďalších 24 duelov stál v bránke samostatného Slovenska.

PRAVDA

obsah | Česká republika