Českou Miss se stala Renata Langmannová

Novou Českou Miss se stala devatenáctiletá Renata Langmannová z Ivanovic na Hané. Prostřednictvím SMS zpráv ji zvolili diváci přímého přenosu televize Nova.

První vicemiss je dvacetiletá Miroslava Košťanová, druhou vicemiss se stala o rok starší Barbora Kolářová. Miss čtenářů a poroty se stala Petra Soukupová (20), Miss internetu získala ke své korunce první vicemiss Košťanová a Miss posluchačů byla zvolena Veronika Kouřilová (23).

Korunku vítězce klání krásek předala v pražském Top hotelu úřadující Miss Universe Natalie Glebovová z Kanady. Nová Česká Miss získala šanci zúčastnit se letošního ročníku soutěže Miss Universe.

Vítězka získala garantovaný roční kontrakt za milion korun. Ji i další finalistky čeká auto, bydlení v Praze zdarma a mnoho dalších atraktivních cen, to vše v celkové hodnotě přesahující čtyři miliony korun.

Letos přišel místo Klause Havel

Moderátorskou štafetu po herci Vojtu Kotkovi, který soutěž uváděl v loňském roce, letos převzal herec a zpěvák Roman Vojtek. Sekundoval mu právě Kotek a slavný fotograf Jan Saudek. Oba zároveň usedli v porotě.

Zvláštním hostem večera se stal bývalý prezident Václav Havel, který položil šesti superfinalistkám závěrečnou otázku. Na večeru volby královny krásy zastoupil svou manželku Dagmar, která je nemocná. Loni se této role zhostil nynější prezident Václav Klaus.

Soutěž Česká Miss organizuje bývalá mluvčí ODS a československá miss z roku 1991 Michaela Maláčová. Dnešním večerem vyvrcholil druhý ročník jejího podniku. Kromě její soutěže ještě existuje konkurenční Miss ČR 2006, jejiž finále začne 8. dubna.

V České Miss rozhoduje porota složená ze známých osobností pouze o postupu šesti z 12 finalistek do finálového kola. Vedle Maláčové, Saudka, Kotka a první České Miss Kateřiny Smejkalové v porotě zasedl například desetibojař Roman Šebrle či herec Jiří Mádl. Rozhodující slovo ale mají diváci, kteří jednotlivým dívkám posílají textové zprávy nebo telefonují.

Od tradiční soutěže krásy se Česká Miss liší také tím, že se nezveřejňují tělesné proporce soutěžících, klasickou promenáda v plavkách ale nechybí. Uchazečky o titul odpovídaly i na otázky moderátora a prošly se po pódiu v extravagantních modelech a večerních róbách.

LIDOVKY

obsah | Česká republika