Zlatou hokejku získal Robert Lang

Útočník Robert Lang z Detroitu se stal podle očekávání jubilejním dvacátým vítězem ankety Zlatá hokejka o nejlepšího českého hokejistu uplynulé sezóny. Na dalších místech skončili brankář Tomáš Vokoun a útočník Jaromír Jágr. Lang na slavnostním vyhlášení ankety v Karlových Varech chyběl, protože nemohl odletět ze svého bydliště v USA kvůli hurikánu Charley.

Lang, olympijský šampion z Nagana a mistr světa z Vídně, se tak po osmi letech stal dalším vítězem ankety, který si Zlatou hokejku osobně nepřevzal. Cennou trofej předali organizátoři symbolicky jeho sestře Barboře. Před Langem se na vyhlašování nedostavil v roce 1996 Jaromír Jágr, jemuž v cestě do Zlína zabránila nemoc.

Lang vyhrál s velkým náskokem

Druhý Vokoun zaostal v hlasování novinářů a trenérů za odchovancem litvínovského hokeje o propastných 114 bodů. Cenu pro třetího převzal v hotelu Thermal Jágr, až čtvrtý skončil obhájce prvenství Milan Hejduk z Colorada. Elitní pětici uzavřel dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru Patrik Eliáš z New Jersey, nejproduktivnější Čech v uplynulém ročníku NHL. Druhou polovinu nejlepší desítky otevřel aktuální držitel prstenu pro šampiona zámořské ligy obránce Pavel Kubina z Tampy. Za ním skončil nejlepší zástupce extraligy Josef Beránek z pražské Slavie.

Hokejistům zpívali finalisté Superstar

Premiérového umístění v desítce se dočkal i obránce Marek Židlický z Nashvillu, jediného celku, jenž měl v popředí ankety dva hráče. Zbylé vyhlašované pozice obsadili Martin Ručinský z Vancouveru a David Výborný hájící barvy Columbusu.

Slavnostní vyhlášení ankety se opět uskutečnilo v přímém přenosu televize Nova. Vedle hokejistů byli hlavními aktéry večera finalisté soutěže Česko hledá SuperStar, kteří každému hráči věnovali píseň.

SPORT.CZ

obsah | Česká republika