Český kalendář 2002

Již posedmé vychází v nakladatelství Mezinárodní český klub dvěstěstránková publikace, plná čtivých článků z české historie a kultury, orientovaná na výročí narození osobností či výročí událostí v roce končícím na číslo 2. Můžeme se zde dočíst o Oldřichově Boženě, knížeti Vratislavovi, hraběti Antonínu Sporckovi, spisovateli Viktoru Fischlovi, malíři Juliovi Mařákovi, herečkách Olze Schenpflugové, Nataše Gollové a Jiřině Štěpničkové, cestovateli Albertu Vojtěchovi Fričovi, výtvarnici Ludmile Jiřincové, architektu Františkovi Bílkovi a o mnoha dalších významných českých osobnostech.

Kalendář je, jako obvykle, zpestřen zajímavostmi, kuchařskými recepty, písničkami, křížovkami a hádankami a doplněn kresbami a fotografiemi.

192 černobílých stran s barevnou obálkou si udržuje již sedm let stejnou cenu: 99 Kč + event. poštovné (což znamená v ČR 115 Kč, v Evropě 10 DM, v USA 10 USA, v Kanadě 10 CAD, v Austrálii 10 AUD, na Novém Zélandě 13 apod. dle přepočtu). Objednávky posílejte do redakce Českého dialogu, Legerova 61, 120 00 Praha 2, nebo e-mailem na: strizovska@yahoo.com. V Praze je možno kalendář zakoupit osobně v redakci Českého dialogu či ve vybraných knihkupectvích (Academia, Kalzelsberger, Eber). Přejeme Vám hezké chvíle u čtení Českého kalendáře 2002.

EVA STŘÍŽOVSKÁ

obsah | Česká republika