Praha zřejmě nepovolí taneční gayparty

Pražská radnice zřejmě nepovolí taneční gayparty na Jugmannově náměstí. Žádost o povolení akce údajně radnice obdržela příliš pozdě; organizátoři ale tvrdí, že jsou obětí diskriminace. Na náměstí měla vyvrcholit třídenní taneční party homosexuálů.

"Nemyslím si, že zrovna centrum Prahy je k takovýmto akcím jaksi vhodné," řekl televizi Prima místostarosta městské části Praha 1 Pavel Vlach (KDU-ČSL). "My nežádáme o anarchistickou demonstraci," reagoval na to jeden z organizátorů. Podle dalšího pořadatele neochota Prahy 1 zřejmě souvisí s tím, že jde o akci gayů a lesbiček. V předchozích letech přitom pořádání taneční party na Jungmannově náměstí pražským úředníkům nevadilo. Ministr pro místní rozvoj naopak akci podporuje, protože Praze přinese finanční zisk. Na akci se totiž chystá vypravit řada návštěvníků ze zahraničí.

Taneční akce Mr. Circuit nabídne od 16. do 18. září postupně tři party v Průmyslovém paláci. Třídenní maraton měl "doznít" v neděli 19. září právě na Jungmannově náměstí. Nad akcí však odmítly převzít záštitu česká Gay iniciativa a Gay a lesbická liga. Podle těchto organizací je party komerční akcí otevřenou pro všechny zájemce, není to pouze gayparty.

LIDOVKY

obsah | Česká republika