"Staromák" zaplnily tisíce fotbalových fanoušků

Zápas mezi českými a italskými fotbalisty, který rozhodl o tom, že Češi na MS skončili, sledovalo na pražském Staroměstském náměstí přes deset tisíc lidí. Přenos běžel na dvou velkoplošných obrazovkách. Na místě byli připraveni i policisté a záchranáři.

Atmosféra na téměř zaplněném náměstí byla nadšená i přes to, že Češi od 26. minuty s Italy o gól prohrávali. Druhý italský gól přišel na konci zápasu.

Desítky policistů, kteří na místě hlídkovali, nemusely zasahovat u žádného incidentu. Jediná vyostřenější situace vznikla, když lidé začali házet lahve na obrazovky v reakci na červenou kartu Jana Poláka.

"Musím říci, že fanoušci pro nás nepříznivou situaci brali s klidem, žádné potyčky neproběhly," řekl mluvčí organizátorů fotbalových přenosů Vladimír Zemánek.

Vzhledem k vysokým teplotám, které už několik dní v Praze panují, byli na Staroměstském náměstí v pohotovosti i zdravotníci. Na místě byla připravena ambulance i autobus záchranné služby v případě, že by některý z fanoušků z vedra zkolaboval. Pomáhali i organizátoři akce, kteří mezi lidmi rozdávali lahve s vodou. Atmosféru na Staroměstském náměstí dokreslovaly tančící roztleskávačky na pódiu.

Zemánek připomněl, že i když naši hráči na mistrovství do dalšího kola nepostoupili, velkoplošné projekce nekončí. Diváci v Praze budou moci sledovat zápasy až do samého konce šampionátu 9. července.

iDNES, MF DNES

obsah | Česká republika