Tréner Bokroš píše históriu

Keď v lete 2003 podpisoval tréner Ernest Bokroš zmluvu s moravským extraligovým klubom Hamé Zlín a zobral si so sebou slovenských hráčov Barinku, Hlinku, Weissmanna, mnohí hokejoví fanúšikovia i odborníci im predpovedali v českej extralige krátku budúcnosť. Bokroš však začal písať históriu: ako prvý kouč priviedol k titulu svoje mužstvo v slovenskej (Slovan 1998, Zvolen 2001) aj v českej súťaži (Zlín 2004) a ako prvý z trénerov si zasadne na lavičku v Zápase hviezd v slovenskej extralige a teraz aj výberu českej extraligy. Murína vyhlásili za najlepšieho brankára súťaže.

Ako tréner českého majstra si Bokroš mohol na nadchádzajúcu exhibíciu v Ostrave vybrať svojho asistenta, rozhodol sa pre skúseného Vladimíra Vujteka z Vítkovíc. "Považujem ho za vynikajúceho odborníka a ako kolegovia si výborne rozumieme," vysvetľoval 45-ročný Trenčan. Jeho Zlín s tromi posilami z NHL - obrancom M. Hamrlíkom (New York Rangers) a útočníkmi Čajánkom (St. Louis), Eratom (Nashville) opäť vedie tabuľku, Murín žiari medzi brankármi.

"S účasťou viacerých hráčov z NHL bude Zápas hviezd ešte atraktívnejší a predpokladám, že vítkovická aréna sa zaplnení ako pri súbojoch Slovenska na vlaňajšom svetovom šampionáte," vravel Bokroš. V januári ho čaká so Zlínom nabitý program. Tento týždeň hrá tri ligové kolá a potom letí s mužstvom do Petrohradu na prestížny turnaj špičkových európskych klubov Super Six. Český majster má v skupine fínsky tím Kärpät Oulu a nemecký Frankfurt Lions, v druhej skupine sa stretne Dukla Trenčín so švédskym HV71 Jönköping a ruským Avangardom Omsk, kde hrá česká hviezda Jaromír Jágr. "V Zlíne si dávame najvyššie ciele, veď sa bojuje o trofej pre najlepšie mužstvo kontinentu. Želal by som si finále s Trenčínom, v spoločnom lietadle na ceste domov by sme potom mali dôvod na dvojnásobné oslavy," doplnil Ernest Bokroš.

ONDREJ GAJDOŠ

obsah | Česká republika